Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jajeczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 g
cebula biała 1 średnia
jajko ugotowane na twardo 10
jajko 2 surowe
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
bułka 1 namoczona w mleku
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jajeczny

Kroki postępowania

1
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć z masłem na patelni. Podsmażyć do momentu gdy odparuje cała woda.
Krok 1 - Pasztet jajeczny  foto
2
Jajka na twardo pokroić w kostkę i wymieszać z ziołami, śmietaną, majonezem,
Krok 2 - Pasztet jajeczny  foto
3
bułką namoczoną w mleku i bułką tartą.
Krok 3 - Pasztet jajeczny  foto
4
Dodać roztrzepane surowe jajka, podsmażone pieczarki i cebulę, doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pasztet jajeczny  foto
5
Przełożyć do natłuszczonej formy keksowej .
Krok 5 - Pasztet jajeczny  foto
6
Zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez około 1 godzinę.
Krok 6 - Pasztet jajeczny  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak