Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET JAJECZNO-POROWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

jajko 12
por duży

Dodatkowo

tymianek łyżeczka
oregano łyżeczka
rozmaryn łyżeczka
sól łyżeczka
masło łyżka
curry 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
musztarda ostra, łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET JAJECZNO-POROWY

10 jajek gotuję na twardo.
Pora kroję cieniutko, podsmażam na maśle z dodatkiem soli.
Jajka miksuję wraz z musztardą, pietruszką i śmietaną. Dodaję przyprawy, bułkę tartą, pora i 2 surowe jajka, a następnie dokładnie mieszam.
Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam masę i piekę około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.06.2017 21:27
Dobry pasztet.
mysza75 13.06.2017 19:25
jaki dobry pasztet
cukiereczek 13.06.2017 18:57
chętnie zjem
bertpvd 13.06.2017 13:35
pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak