Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet fasolowy z grzybami suszonymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 35 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 4 łyżki
grzyby suszone 5 dag
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa do zup 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet fasolowy z grzybami suszonymi

Fasolę ugotować do miękkości. Gdy ostygnie - zemleć ją w maszynce razem z przesmażoną cebulą. Dodać ugotowane w niewielkiej ilości wody i pokrajane w paseczki grzyby, wywar z grzybów, jaja, dosypać tartą bułkę, dodać przyprawy, łącznie z rozpuszczoną przyprawą do zup, i dokładnie wyrobić. Brytfannę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Włożyć masę i upiec w piekarniku. Podawać z sosami i surówkami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 09.07.2011 18:21
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak