Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy z ciecierzycą bez pieczenia

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
natka piertuszki posiekana 3 łyzki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
orzechy włoskie 5 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
indyk 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z ciecierzycą bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Podudzie z indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka ,ziela ang. i liścia laurowego,do miękkości mięsa.Po ostudzeniu ,mięso obieramy z kości i rozdrabniamy na gładką masę.
W międzyczasie dodajemy do rozdrabniacza odsączoną ciecierzycę,czosnek oraz łuskane orzechy włoskie.
Krok 1 - Pasztet drobiowy z ciecierzycą bez pieczenia foto
2
Do wyrobionej masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy kminkiem mielonym oraz pieprzem. Wszystko mieszamy łyżką i przekładamy do szklanego naczynia.
Naczynie z masą przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na okres 1 godziny.
Krok 2 - Pasztet drobiowy z ciecierzycą bez pieczenia foto
3
Schłodzony pasztet od razu nadaje się do krojenia lub smarowania pieczywa.
Możemy go trzymać w lodówce 2-3 dni.
Smacznego !
Krok 3 - Pasztet drobiowy z ciecierzycą bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.01.2016 21:19
świetna propozycja
Grażyna13 03.06.2014 19:13
Co za pyszności :)
IZABELA29 02.03.2014 09:30
cos pysznego
Seba 25.01.2014 07:58
najlepszy domowy
IZABELA29 15.01.2014 09:30
cos pysznego
Róża1 11.01.2014 22:40
wspaniały pomysł!!!!
Ada-Gaba 11.01.2014 16:12
ciekawy przepis, wkrótce wypróbuję
mirosława4 05.01.2014 23:35
domowy najlepszy !
Grazyna0211 31.12.2013 13:36
bardzo fajny pomysł
ben-ka 28.12.2013 22:14
Fajny przepis do wykorzystania.
adelajda 28.12.2013 16:30
chętnie spróbuję takiego pasztetu
ONY_za_kare 28.12.2013 10:17
rewelacja!
Dorian 26.12.2013 13:09
pyszny pasztet
fotoviderek 26.12.2013 10:33
Pasztecik pierwsza klasa :)
barbara11561 25.12.2013 12:09
mnie się też podoba przepis,jakoś nie używam ciecierzycy,chyba czas zacząć:)
Alex_M 24.12.2013 11:28
podoba mi sie ten przepis :) super :)
Mati13 24.12.2013 08:15
super przepis, podoba mi sie
olkaaa 24.12.2013 07:54
super przepis
romanrafal
romanrafal 24.12.2013 07:52
świetny pasztecik
w mojej kuchni 24.12.2013 05:08
same pyszności podano
norweska20 24.12.2013 00:16
zapowiada się smakowicie
anemon 23.12.2013 23:17
Świetny pomysł, bardzo mi się podoba.
Lukrecja29 23.12.2013 22:27
oooo to coś dla mnie :) Super!
Sroczka 23.12.2013 22:09
Ale pyszności, z chęcią bym zjadła.
Beatris 23.12.2013 21:58
Bardzo apetyczny pasztecik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak