Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
wątróbka drobiowa 30 dag
masło 10 dag
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka

Porada

Przygotowany pasztet przełożyć do słoików i schłodzić.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Kroki postępowania

1
Na patelnie wlać olej i podsmażyć na brązowy kolor cebulę oraz paprykę wcześniej pokrojone na ćwiartki po podsmażeniu przełożyć na talerz.
Krok 1 - Pasztet drobiowy foto
2
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na tłuszczu który został ze smażenia warzyw w trakcie duszenia mięsa dodać do niego 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku.
Krok 2 - Pasztet drobiowy foto
3
Wystudzone warzywa i mięso przełożyć do miski robota, dodać czosnek pokrojony w plasterki, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczkę soli morskiej i masło pokrojone w mniejsze kawałki, całość dokładnie zmiksować na gładką pastę, ewentualnie jeszcze całość doprawić do smaku.
Krok 3 - Pasztet drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.01.2015 08:50
taki domowy jest pysznie pyszny
migotka28 08.01.2015 22:21
pyszny pasztecik
kloruś 08.01.2015 20:35
chętnie bym się skusiła! wygląda bardzo apetycznie!
cukiereczek 08.01.2015 16:40
domowy,pachnący,świeży
wwwiolka 08.01.2015 16:10
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak