Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • wątróbka drobiowa

    30 dag
  • masło

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet drobiowy foto
Na patelnie wlać olej i podsmażyć na brązowy kolor cebulę oraz paprykę wcześniej pokrojone na ćwiartki po podsmażeniu przełożyć na talerz.
Krok 2 - Pasztet drobiowy foto
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na tłuszczu który został ze smażenia warzyw w trakcie duszenia mięsa dodać do niego 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku.
Krok 3 - Pasztet drobiowy foto
Wystudzone warzywa i mięso przełożyć do miski robota, dodać czosnek pokrojony w plasterki, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczkę soli morskiej i masło pokrojone w mniejsze kawałki, całość dokładnie zmiksować na gładką pastę, ewentualnie jeszcze całość doprawić do smaku.
iziona
Przygotowany pasztet przełożyć do słoików i schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 09.01.2015 08:50
taki domowy jest pysznie pyszny
migotka28 08.01.2015 22:21
pyszny pasztecik
kloruś 08.01.2015 20:35
chętnie bym się skusiła! wygląda bardzo apetycznie!
cukiereczek 08.01.2015 16:40
domowy,pachnący,świeży
wwwiolka 08.01.2015 16:10
Super przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat