Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2,5 kg
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
bułka namoczona w mleku 1,5 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowy

Mięso płuczemy, zalewamy zimną woda gotujemy. Dodajemy obrane i oczyszczone warzywa . gotujemy do miękkości. Oddzielamy mięso od kości mielimy razem z ugotowana marchewką 3-4 razy. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę, która przekładamy do blaszki. Pieczemy kolo godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 07.03.2013 20:08
dobowy pasztet jest najlepszy, bardzo apetyczny pasztet!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak