Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
boczek surowy 1/2 kg
wątróbka drobiowa 1/2 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
jajko 4 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką

Kroki postępowania

1
Łopatkę, boczek, wątróbkę oraz marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych.
Krok 1 - Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką foto
2
Ugotowane mięso, marchewkę, cebulę oraz paprykę mielę przez maszynkę do mielenia.
Krok 2 - Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką foto
3
Do zmielonego mięsa i warzyw dodaję jajko, przyprawę uniwersalną oraz sól i pieprz.
Krok 3 - Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką foto
4
Dokładnie wyrabiam masę.
Krok 4 - Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką foto
5
Masę mięsną przekładam do foremki keksówki (wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą). Foremkę przykrywam folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Piekę 2 godziny (w połowie pieczenia zdejmuję folie).
Krok 5 - Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 21.10.2014 12:49
z chęcią bym spróbowała :)
Mniam 21.10.2014 11:41
U mnie też niedawno był pasztet z papryką :) pyszności :)
gosia56 21.10.2014 11:09
na pewno pyszny ;)
Sroczka 21.10.2014 11:04
Ależ ten pasztet pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak