Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo-warzywny w cieście francuskim

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
warzywa mrożone
por 1
szpinak mrożony 15 dag
mięso gotowane 15 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat

Porada

Danie świetnie smakuje polane sosem jogurtowo - czosnkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo-warzywny w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Warzywa rozmrażamy na patelni. (użyłam zrobionej przeze mnie mieszanki z resztek warzyw: papryka, groszek zielony, czerwona fasola, kukurydza, marchewka). Na osobnej patelni podsmażamy umytego, pokrojonego w krążki pora. Dodajemy do reszty warzyw, razem ze szpinakiem i gotowanym mięsem (resztka z obiadu). Smażymy wszystko, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraiwamy.
Krok 1 - Pasztet drobiowo-warzywny w cieście francuskim foto
2
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i ciastem francuskim. Wykadamy warzywa z mięsem, lekko ugniatamy.
Krok 2 - Pasztet drobiowo-warzywny w cieście francuskim foto
3
Zawijamy boki ciasta do środka i z paseczków układamy dowolny wzór na wierzchu. Pieczemy ok 30-34 min w 180 st, aż ciasto się ładnie zrumieni. Można od góry przykryć folią aluminiową.
Krok 3 - Pasztet drobiowo-warzywny w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.05.2014 20:30
Wyśmienity pasztet. Smaczny i bardzo pomysłowy.
gosia56 24.04.2014 11:01
Super pasztet;)
halina17 22.04.2014 13:53
Apetycznie wygląda pasztet.
Beatris 22.04.2014 11:56
Wyśmienity pasztecik:)
pestka 22.04.2014 11:43
bardzo podoba mi się ta propozycja
w mojej kuchni 22.04.2014 11:34
coś pysznego dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak