Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dkg
mięso drobiowe 70 dkg
wątróbka drobiowa 20 dkg
bułka 1 szt
jajko 2
Sól, pieprz, majeranek
2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1-3 łyżeczki warzywka
cebula 1 szt
boczek 25 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowy

Mięso i boczek ugotowac razem. Na patelni rozgrzac olej i podsmażyc cebulę, dodac wątróbkę i smażyc przez 5 min. Odstawic.
Mięso, boczek, wątróbkę z cebulą zmielic, namoczyc bułkę - odsączyci również zmielic. Do masy dodac jajka i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszac.
Tak przygotowaną masę włożyc do foremki (keksówki) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 70 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 18.08.2010 11:09
ja zawsze robiłam z królika, muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak