Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • cebula

    1 duża szt
  • cząber

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
Wątróbkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oczyścić z błonek. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę i podsmażyć ją z obu stron.
Krok 2 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
Dodać cebulę pokrojoną w piórka i dusić pod przykryciem przez kilka minut, aż cebula zmięknie. Na koniec przyprawić wątróbkę solą.
Krok 3 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
Wrzucić zawartość patelni do rozdrabniacza lub ewentualnie zmielić w maszynce.
Krok 4 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
Do rozdrobnionej wątróbki dodać jogurt naturalny, musztardę oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem wstawić na minimum godzinę do lodówki.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 28.02.2017 12:10
Pyszna pasta
jan_mag 28.02.2017 11:22
Proste a dobre
Róża1 27.02.2017 21:30
bardzo smaczny !!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat