Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula 1 duża szt
cząber 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych

Kroki postępowania

1
Wątróbkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oczyścić z błonek. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę i podsmażyć ją z obu stron.
Krok 1 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
2
Dodać cebulę pokrojoną w piórka i dusić pod przykryciem przez kilka minut, aż cebula zmięknie. Na koniec przyprawić wątróbkę solą.
Krok 2 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
3
Wrzucić zawartość patelni do rozdrabniacza lub ewentualnie zmielić w maszynce.
Krok 3 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto
4
Do rozdrobnionej wątróbki dodać jogurt naturalny, musztardę oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem wstawić na minimum godzinę do lodówki.
Smacznego :)
Krok 4 - Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 28.02.2017 12:10
Pyszna pasta
jan_mag 28.02.2017 11:22
Proste a dobre
Róża1 27.02.2017 21:30
bardzo smaczny !!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak