Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia starta 3 szkl
ser żółty 200 g
pieczarki 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
kasza manna 1 szkl
jajko 3 szt
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Kroki postępowania

1
Cukinie zetrzeć na tarce (3szkl).
Krok 1 - Pasztet foto
2
Pieczarki obrać , pokroić i poddusić na oleju aż woda z nich odparuje. Dodać do cukinii i zetrzeć zer.
Krok 2 - Pasztet foto
3
Następnie dodać posikaną cebulę ,pokrojoną w kostkę paprykę , przeciśnięty przez praskę czosnek , żółtka i przyprawy.
Krok 3 - Pasztet foto
4
Kolejno dodać kaszę mannę i bułkę tartą. Wymieszać.
Krok 4 - Pasztet foto
5
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą.
Krok 5 - Pasztet foto
6
Masę przełożyć na keksówki i piec około 1 h w temp 200 stopni
Krok 6 - Pasztet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak