Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pasztet

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego wieprzowego
0,5 kg
majeranku
2 łyżeczki
cebule
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżeczki
jajko
2 sztuki
pieczarek
30 dag
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni razem z pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami ,odstawiamy do ostudzenia.Po wystudzeniu mielimy maszynką (pieczarki i cebulę) dodajemy mięso mielone,jajka,majeranek,bułkę tartą,doprawiamy .Dobrze wymieszać.Blaszkę wysmarować olejem .Nakładać pasztet ,wygładzić Wstawić do piekarnika 180\"C na ok 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 18.02.2012 22:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak