Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 75 dag
boczek 75 dag
wołowina 1 kg
tłuszcz
cebula 30 dag
jaja 5 sztuk
bułka 3 sztuki
sól
imbir
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Wołowinę i boczek ugotować do miękkości. Wątróbkę sparzyć, cebulę przyrumienić na tłuszczu. Wszystkie skladniki wraz z namoczonymi i odsączonymi bułeczkami 3 razy zmielić. Dodać całe jaja, pieprz, sól, imbir i gałkę. Dobrze wymieszać. Piec w piekarniku ok. godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.10.2011 18:14
smaczne
ronald88 16.10.2011 12:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak