Pasztet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    75 dag
  • boczek

    75 dag
  • wołowina

    1 kg
  • tłuszcz

  • cebula

    30 dag
  • jaja

    5 sztuk
  • bułka

    3 sztuki
  • sól

  • imbir

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę i boczek ugotować do miękkości. Wątróbkę sparzyć, cebulę przyrumienić na tłuszczu. Wszystkie skladniki wraz z namoczonymi i odsączonymi bułeczkami 3 razy zmielić. Dodać całe jaja, pieprz, sól, imbir i gałkę. Dobrze wymieszać. Piec w piekarniku ok. godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 17.10.2011 18:14
smaczne
ronald88 16.10.2011 12:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat