pasztet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    2 kg
  • podgarle

    1 kg
  • watrąbka wieprzowa

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    0,5 główki
  • bułka

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • ser żółty

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbkę lekko sparzamy. Wszystkie składniki razem mielimy i mieszamy doprawiając od smaku i dodajac jajka. Gdy wyłożymy do formy w środek dajemy kawałki sera. Pieczemy 1 godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 19.08.2011 09:28
super
polly66 07.07.2011 08:50
No niestety ale Pyza ma rację. Zawsze długo gotuję mięso na pasztet a wątróbki dorzucam na końcu gotowania (ale nie sparzam). Co do przypraw to kwestia gustu, choć również preferuję większe urozmaicenie, natomiast zastanawia mnie co to jest \"podgarle\"? (może podgardle, hm?)
SmacznaPyza 31.03.2011 10:36
mielisz surowe mięso?jeśli tak to raczej klops czy pieczeń a nie pasztet.... i wydaje mi się, że 2 jajka na taką ilość mięsa to trochę za mało...przypraw też dałabym więcej - szczególnie gałki muszkatołowej...no ale każdy robi po swojemu...
ben-ka 31.03.2011 10:34
jeszcze trochę i trzeba będzie piec pasztety na Wielkanoc:)
Małgorzata113 31.03.2011 08:14
świetny przepis
artur7 31.03.2011 07:38
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat