Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 2 kg
podgarle 1 kg
watrąbka wieprzowa 0,5 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz
czosnek 0,5 główki
bułka 2 szt
jajko 2 szt
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

wątróbkę lekko sparzamy. Wszystkie składniki razem mielimy i mieszamy doprawiając od smaku i dodajac jajka. Gdy wyłożymy do formy w środek dajemy kawałki sera. Pieczemy 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.08.2011 09:28
super
polly66 07.07.2011 08:50
No niestety ale Pyza ma rację. Zawsze długo gotuję mięso na pasztet a wątróbki dorzucam na końcu gotowania (ale nie sparzam). Co do przypraw to kwestia gustu, choć również preferuję większe urozmaicenie, natomiast zastanawia mnie co to jest \"podgarle\"? (może podgardle, hm?)
SmacznaPyza 31.03.2011 10:36
mielisz surowe mięso?jeśli tak to raczej klops czy pieczeń a nie pasztet.... i wydaje mi się, że 2 jajka na taką ilość mięsa to trochę za mało...przypraw też dałabym więcej - szczególnie gałki muszkatołowej...no ale każdy robi po swojemu...
ben-ka 31.03.2011 10:34
jeszcze trochę i trzeba będzie piec pasztety na Wielkanoc:)
Małgorzata113 31.03.2011 08:14
świetny przepis
artur7 31.03.2011 07:38
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak