Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Paszteciki ze szpinakiem

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka orkiszowa
40 dag
masło
25 dag
woda
150 ml
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Nadzienie

szpinak mrożony
20 dag
twaróg
10 dag
ząbki czosnku
4 szt
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Dodatkowo

jajko
1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki ze szpinakiem

Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem na stolnicy i zagnieść ciasto, które następnie rozwałkować i pokroić na 8 części, na każdy nakładać porcję farszu i zwijać paszteciki. Szpinak rozmrozić i podsmażać na patelni, następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość podsmażać kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie pozostawić do wystudzenia.
Gotowe paszteciki układać na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2017 13:43
na pewno wspaniale smakują
pestka 16.12.2016 10:00
wyglądają pysznie
JOANNA16 08.01.2016 12:53
na pewno pyszne te paszteciki))
gusia1000 14.12.2015 02:31
Na pewno dobre.
fotoviderek 12.12.2015 20:49
Wyglądają rewelacyjnie :)
sliwka 12.12.2015 18:49
Super przepis;))
mikrusiak 12.12.2015 18:14
bardzo fajne te paszteciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak