Paszteciki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka orkiszowa

    40 dag
  • masło

    25 dag
  • woda

    150 ml
  • sól

    1 łyżeczka

Nadzienie

  • szpinak mrożony

    20 dag
  • twaróg

    10 dag
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • pieprz

  • sól

Dodatkowo

  • jajko

    1 szt
  • czarnuszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem na stolnicy i zagnieść ciasto, które następnie rozwałkować i pokroić na 8 części, na każdy nakładać porcję farszu i zwijać paszteciki. Szpinak rozmrozić i podsmażać na patelni, następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość podsmażać kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie pozostawić do wystudzenia.
Gotowe paszteciki układać na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 07.01.2017 13:43
na pewno wspaniale smakują
pestka 16.12.2016 10:00
wyglądają pysznie
JOANNA16 08.01.2016 12:53
na pewno pyszne te paszteciki))
gusia1000 14.12.2015 02:31
Na pewno dobre.
fotoviderek 12.12.2015 20:49
Wyglądają rewelacyjnie :)
sliwka 12.12.2015 18:49
Super przepis;))
mikrusiak 12.12.2015 18:14
bardzo fajne te paszteciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat