Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z wieprzowiną i warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
marche 2 szt
cebula 1 szt
seler 1/3 szt
pietruszka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
naleśniki
sól do smaku
ziele angielskie 3 szt
Gałka muszkatołowa cała Prymat szczypta
jajko do panierki
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
boczek 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z wieprzowiną i warzywami

Mięso wieprzowe umyć i włożyć do dużego garnka zalać wodą doprawić i gotować przez 1h
Po tym czasie dodajemy boczek / podgrale ważne by było tłuste.
Nastepnie myjemy warzywa i całe wkładamy do mięsa gotojemy jeszcze z 30 min do miękkości ale nie paćki .
Gdy nam ostygnie ,wszystko mielimy w maszynce jeśli potrzeba doprawiamy
Rosołu nie wyrzucam , robię na nim barszcz .
Przepisu na naleśniki nie podaję bo każdy zna.
Mięsa staczy na 15 dużych nalesników pieczonych na patelni 28 cm .
Na każdego naleśnika nakładamy wałeczek z mięsa i zwijamy jak krokiety ,ale przecinamy je potem na małe paszteciki .Każdy obtaczamy w jajku i bułce i pieczemy na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 08.12.2012 17:43
Super przepis,podoba mi się:)
Anna133 08.12.2012 11:52
Podpatrzyłam to ostatnio w programie Magdy Gessler i zrobiłam na kolacjię ze znajomymi , ułożyłam na żaroodpornym półmisku , podgrzewanym świeczkami , były długo ciepłe i kazdy sobie nabierał .
IwonaKa 08.12.2012 11:39
świetny przepis,wykorzystam
Anna133 08.12.2012 11:37
I też z takim mięsnym farszem ? bo ja robię ale z kapustą i grzybami .Z mięsem nie robiłam jeszcze .
babajaga1969 08.12.2012 11:32
pyszne, czasem robię paszteciki, ale z ciastem krucho - drożdżowym :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak