Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Podsmażamy je na łyżce oleju do momentu aż woda wyparuje z pieczarek.
Doprawiamy do smaku.
Na koniec, gdy już wyłączymy ogień, dodajemy jajko i energicznie mieszamy aż się zetnie.
Farsz odstawiamy do ostudzenia.
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie.
Dodajemy do reszty składników i zagniatamy na gładkie ciasto.
Rozwałkowujemy je i wycinamy kółka o średnicy ok. 5 cm.
W połowie możemy powycinać ozdobne otwory, np. grzybki albo gwiazdki.
Na całe kółka nakładamy po łyżeczce farszu,
Przykrywamy ciastem otworem.
Zlepiamy boki i przygniatamy je widelcem.
Paszteciki pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.
Podajemy z barszczem grzybowym lub czerwonym.
Smacznego :)