Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem w naleśnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,25 kg
woda 0,25 kg
jajko 1 szt
mąka 0,30 kg
słonina 0,02 kg
wołowina bez kości 0,20 kg
wieprzowina 0,20 kg
bułka czerstwa 0,05 kg
cebula 0,10 kg
smalec 0,08 kg
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem w naleśnikach

Wieprzowinę ugotować, oddzielić od kości. Mięso wołowe umyć, ugotować razem z przyprawami w małej ilości wody. Namoczoną bułkę zemleć w maszynce razem z mięsem wołowym i wieprzowym, dodać sól i dokładnie wymieszać. Mięsa połączyć z usmażoną cebulą, dodać pieprz i wymieszać. Przygotować naleśniki. Na każdy naleśnik położyć nadzienie i tak zwinąć, aby powstał prostokątny pasztecik. Zawinięte naleśniki podsmażyć na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.01.2011 17:21
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak