Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem i kapustą

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 280 gram
drożdże 20 gram
jajko 1 sztuka
sól 0,5 łyżeczka
masło 120 gram

Farsz

filet z kurczaka 200 gram
szynka wieprzowa 200 gram
kapusta kiszona 400 gram
cebula 2 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Dodatki

żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 1 łyżeczka
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem i kapustą

Mięso umyć, oczyścić ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Kapustę opłukać, ugotować w drugim garnku aż będzie miękka.
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju.

Mięso, kapustę i cebulę zmielić, dobrze doprawić solą i pieprzem.

Ciasto:
Śmietaną rozmieszać z drożdżami, wlać do przesianej mąki, dodać jajko, sól, miękkie masło i zagnieść ciasto, jeśli się za bardzo klei to dosypać mąki.

Ciasto rozwałkować, kroić na długie prostokąty, na środku kłaść wałek z farszu i zawijać go w cieście, następnie kroić go na niewielkie kawałki, kłaść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Żółtko wymieszać ze śmietaną, smarować nim paszteciki i posypywać je sezamem.
Piec w 190' przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 18.05.2014 21:34
Świetne zdjęcia !
migotka28 18.05.2014 20:02
małe pyszności
agnieszka214 18.05.2014 17:39
nabrałam smaku
IwonaDD 18.05.2014 11:19
pychota!!!!!!
Niebieska 18.05.2014 10:34
wyglądają przepysznie
monia2005 18.05.2014 09:27
pysznie wyglądają ,no i zdjęcia przepiękne
Wiktoria29 18.05.2014 09:16
zjadłabym takiego
Anna133 18.05.2014 09:02
wspaniała przekąska
norweska20 18.05.2014 00:24
rewelacyjne---jak zawsze pięknie podane
Magula 18.05.2014 00:08
Wyborne paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak