Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

ser biały twaróg 1 kostka
mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 1 kostka

farsz

mięso mielone wedłóg uznania
cebula 1
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Porada

Można do tych pasztecików dodawać różne farsze np. na słodko, wegetariańskie itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem

Kroki postępowania

1
Ciasto:
Do miski dajemy 1 kostkę twarogu, 2 szklanki mąki i margarynę. Wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto będzie gotowe wkładamy do lodówki na noc lub przynajmniej na 2 godziny. Wałkujemy i wycinamy kwadraty lub inne figury. Na wycięte kwadraty nakładamy farsz.
Krok 1 - Paszteciki z mięsem foto
2
Farsz:
Na patelni smażymy cebulkę, wcześniej pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą.
Krok 2 - Paszteciki z mięsem foto
3
Po nałożeniu farszu zwijamy i formujemy je w taki prostokąciki. Po nałożeniu na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy paszteciki białkiem z jajka.
Krok 3 - Paszteciki z mięsem foto
4
Czas pieczenia to około 15 do 20 min w temperaturze 180 C.
Krok 4 - Paszteciki z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak