Paszteciki z mięsem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego
cebula
jajko
kucharek
pieprz
olej
Ugotowane mięso przekręcamy przez maszynkę, dodajmy pokrojoną i zeszkloną na oleju cebulkę, jajko i przyprawy.Dokładnie mieszamy.
Mąkę przesiewamy, dodajemy półtora jajka(pół jajka zostawiamy do posmarowania pasztecików),masło, roztarte drożdże z mlekiem, sól i cukier.Wyrabiamy ciasto.Odstawiamy aż trochę wyrośnie.Następnie rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm, formujemy prostokąt długości 30cm i szerokości 10 cm. Nakładamy nadzienie wzdłuż, 2 cm od brzegu, w formie wałeczka.Zawijamy ciasno, spłaszczamy, kroimy skośne prostokąty.Smarujemy roztrzepanym jajkiem z wodą .Układamy na blasze i pieczemy w temp. ok 200 stopni 25-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.12.2013 09:06
bardzo lubię
Stenka 26.10.2013 19:58
apetyczne paszteciki
ONY_za_kare 15.09.2013 13:18
lubie takie do barszczyku!
Papryczka 13.07.2013 13:55
musiały być smaczne
Aannkaa82 20.05.2013 21:20
Fajne do baszczyku.
marta1221 05.05.2013 22:40
rewelacyjny przepis :)
romanrafal 09.04.2013 16:52
pyszne paszteciki
alaaa 29.03.2013 21:47
pycha lubię do barszczu
Dorian 21.01.2013 12:26
super
cooleczka 06.12.2012 19:53
w sam raz do barszczu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat