Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1kg
masło 50g
sól do smaku
pieprz
ciasto francuskie
żółtko jajek

Porada

Do farszu można dodać śmietanę by był bardziej kremowy.

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z grzybami

Grzyby (lub pieczarki) kroimy w równe plasterki lub kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy, farsz wykładamy wzdłuż dłuższego boku i zawijamy w rulon. Kroimy na kawałki i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.01.2015 15:27
Wyglądają smakowicie
Katarzyna59 08.01.2015 12:19
często takie robię
Pani Domu 08.01.2015 12:05
świetne paszteciki
paula99926 08.01.2015 11:07
poproszę jednego takiego :)
sloneczko1 08.01.2015 10:44
Wyglądają bardzo apetycznie
Wiktoria29 08.01.2015 09:30
zjadłabym z chęcią takiego
gosia56 08.01.2015 08:57
na pewno pyszne;)
bietka 08.01.2015 08:48
od samego patrzenia ślinka mi cieknie :)
aginaa 08.01.2015 08:26
pyszne paszteciki
Konczi 08.01.2015 08:26
wyglądają pyszniutko :)
olkaaa 08.01.2015 07:27
wyglądają smakowicie
zabcia117 08.01.2015 07:09
świetnie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak