Paszteciki z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • wędlina

    12 plasterków małych
  • ser żółty

    12 słupków (około 150g)
  • fasolka szaragowa

    ok 0,5 kg zielonej
  • jajko

    do smarowania
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paszteciki z fasolką szparagową foto
Fasolkę płuczemy, osuszamy, przycinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i delikatnie studzimy.
Ciasto francuskie rozwijamy. Gotowe dzielimy na 12 części.
Na każdym wyciętym prostokącie na środku układamy słupek sera, plasterek wędliny oraz po 3-4 fasolki.
Krok 2 - Paszteciki z fasolką szparagową foto
Ciasto francuskie nacinamy pod skosem do prawej i lewej stronie ułożonych składników.
Krok 3 - Paszteciki z fasolką szparagową foto
Zaplatamy go ku górze. Gotowe paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy przyprawą.
Pieczemy około 15 minut w 200°C. Podajemy na ciepło.
Jadwiga/Jaga85
Przygotowane z takim nadzieniem ciekawie się prezentuje i pysznie smakuje. To także doskonała ciepła przekąska!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.06.2014 00:11
Zrobię takie.
migotka28 06.06.2014 22:31
alez to apetycznie wyglada aż mi się jeść zachciało
gibli 06.06.2014 21:10
fajne te paszteciki)
aisoglam 05.06.2014 22:01
Przepięknie się prezentują! :)
Konczi 05.06.2014 20:00
świetne połączenie
wyattearp 05.06.2014 19:55
fajny wariant na przekąskę
V_kuchareczka 05.06.2014 18:20
wyglądają bardzo apetycznie
nogawkuchni 05.06.2014 16:03
Super pomysł,pyszności, bardzo fajna i smakowita propozycja.
Renata9 05.06.2014 15:42
świetne te paszteciki
Sylwia26 05.06.2014 15:39
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat