Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i oliwkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
jaja 2 sztuki
suszone pomidory 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
oliwki zielone 10 sztuk
soczewica czerwona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i oliwkami

Warzywa obierz i ugotuj w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotuj soczewicę. Niech wystygnie.Na patelni rozgrzej oliwę. Dadaj cebulę pokrojoną niedbale. Kiedy wszystko ostygnie wrzuć do malaksera, dodając po jednym jajku. Na koniec dodaj oliwki i posiekane suszone pomidory.Wmieszaj teraz rozmaryn.
Osól i dopraw pieprzem lub czerwoną papryczką chilli. Jeśli lubisz pikantne.

Nałóż do wysmarowanej masłem lub olejem formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 35 minut. Musisz sprawdzać bo paszteciki są maleńkie i pieką się szybciej niż te w dużych formach.

Dekoruj świeżym rozmarynem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.02.2014 08:13
jak pięknie podany..zachęca do wypróbowania
tatiana2 13.09.2013 14:27
ciekawy pomysł na paszteciki :)
AZgotuj 13.09.2013 12:42
Składniki na pasztet są klasyczne. To znaczy proporcje . Suszone pomidory i oliwki to już moja konwencja. Były w lodówce to wykorzystałam.
Iwona56 13.09.2013 12:02
wyglądają pięknie
aisoglam 13.09.2013 07:20
Ciekawy przepis :)
kasienka23 12.09.2013 18:09
świetne paszteciki!
IwonaDD 12.09.2013 17:42
rewelacja, chciałabym spróbować:)
idealme 12.09.2013 17:08
bajecznie wyglądają :)
Monika-twin 12.09.2013 16:25
ale extra,to wlasna inwencja?
sylwia_mc 12.09.2013 15:29
Pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak