Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 50 dag
cebula 1 sztuka
margaryna 1/3 sztuki
sól i pieprz wg uznania
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat wg uznania
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
W rondelku rozgrzać margarynę, dodać drobno pokrojoną cebulę i zrumienić.
Krok 1 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto
2
Przełożyć podsmażoną cebulkę do rondla z mięsem. Podsmażyć chwilę, dodać sól, pieprz oraz przyprawę do mięsa do smaku.
Krok 2 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto
3
Pod koniec smażenia wszystko zblenderować i wystudzić. Ciasto rozwinąć i nakładać mięso, lekko zwinąć.
Krok 3 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto
4
Dokładnie zlepić i wykrawać maleńkie paszteciki.
Krok 4 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto
5
Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Układać na wysmarowanej blasze.
Krok 5 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto
6
Piec w 180 st około 20 min.
Krok 6 - Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.01.2016 11:14
świetne paszteciki
halina17 14.01.2016 18:38
Dobre paszteciki.
bertpvd 14.01.2016 18:03
ale to musi być pyszne !
MAR3STA 14.01.2016 17:31
takie paszteciki na pewno będą mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak