Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na ciasto naleśnikowe

mąka 10 dag
jajko 1 szt
mleko 1/8 litra
woda gazowana 1/8 litra
sól do smaku

składniki na nadzienie

pieczarki 25 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 1 łyżka

Składniki na panierkę

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki.
Krok 1 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
2
Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
3
Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem.
Krok 3 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
4
Zawijać w rulon i kroić na trzy części.
Krok 4 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
5
Następnie obtaczać w jaju i bułce tartej. Smażyć lekko złociście i podawać z barszczem.
Krok 5 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 18.03.2015 19:34
Apetyczne :)
Agnieszka-87-25 18.03.2015 16:26
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak