Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ciasto naleśnikowe

  • mąka

    10 dag
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1/8 litra
  • woda gazowana

    1/8 litra
  • sól do smaku

składniki na nadzienie

  • pieczarki

    25 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz

    1 łyżka

Składniki na panierkę

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
Wykonanie:
Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki.
Krok 2 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem.
Krok 4 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
Zawijać w rulon i kroić na trzy części.
Krok 5 - Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami foto
Następnie obtaczać w jaju i bułce tartej. Smażyć lekko złociście i podawać z barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Internetowa Kuchnia 18.03.2015 19:34
Apetyczne :)
Agnieszka-87-25 18.03.2015 16:26
wspaniałe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat