Paszteciki mięsne z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • mięso mielone

    300 gram
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule drobno pokrój. Czosnek przeciśnij przez praskę. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż cebulę z czosnkiem, potem dodaj mielone. Mięso smaż, dopóki nie straci swej różowej barwy, potem dodaj sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż farsz ostygnie.

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty, w które owiniesz farsz z mięsa mielonego. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Paszteciki poukładaj na blasze. Po upływie 15-20 minut będą gotowe.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 10.10.2011 11:58
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat