Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki mięsne z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
mięso mielone 300 gram
cebula 1
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki mięsne z ciasta francuskiego

Cebule drobno pokrój. Czosnek przeciśnij przez praskę. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż cebulę z czosnkiem, potem dodaj mielone. Mięso smaż, dopóki nie straci swej różowej barwy, potem dodaj sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż farsz ostygnie.

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty, w które owiniesz farsz z mięsa mielonego. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Paszteciki poukładaj na blasze. Po upływie 15-20 minut będą gotowe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 11:58
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak