Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki krucho-drożdżowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 20 dag
margaryna 12 dag
drożdże 3 dag
cukier 1/2 łyżeczki
mleko 4 łyżki
sól do smaku
jajko 1 szt
papier do pieczenia

Składniki na nadzienie

kukurydza w puszce 1 szt
filet z kurczaka 1 szt./pojedynczy
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt.
ser żółty 15 dag
przyprawa gyros 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki krucho-drożdżowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie nadzienia:
Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę do gyrosa , przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu. Nadzienie przestudzić, wsypać odsączoną kukurydzę, pokrojony drobno ser i dokładnie wymieszać.
Wykonanie ciasta:
Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z cukrem i mlekiem, posolić do smaku i wyrobić ciasto.
Krok 1 - Paszteciki krucho-drożdżowe  foto
2
Następnie rozwałkować, nałożyć nadzienie.
Krok 2 - Paszteciki krucho-drożdżowe  foto
3
Zwinąć w rulon.
Krok 3 - Paszteciki krucho-drożdżowe  foto
4
Pokroić w grube plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Paszteciki krucho-drożdżowe  foto
5
Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut na złoty kolor.
Krok 5 - Paszteciki krucho-drożdżowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 06.01.2016 16:43
Bardzo smaczne nadzienie
Marta1986 06.01.2016 13:52
smakowicie wyglada
IZABELA29 06.01.2016 12:46
pyszne jak zawsze
eliza135 06.01.2016 12:34
napewno smaczne
pestka 06.01.2016 11:39
bardzo smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak