Paszteciki Jagódki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • Ziele angielskie całe Prymat

    wg uznania
  • drożdże

    2 dag
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    2 szkl.
  • margaryna

    12 dag
  • śmietana 18 proc

    1/2 szkl.
  • białko do smarowania

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć, zalać w garnku wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, ostudzić, wywar zachować. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Pierś zmielić z cebulą. Wlać kilka kilka łyżek wywaru, przyprawić solą i pieprzem.
Mąkę posiekać ze schłodzoną margaryną. Dodać śmietanę, szczyptę soli i pokruszone drożdże, posiekać, a następnie zagnieść. Ciasto cienko rozwałkować. Wzdłuż na środku ułożyć masę mięsną. Brzegi ciasta złożyć do środka, zlepić brzegi. Pokroić na paszteciki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Białko lekko roztrzepać i posmarować nim paszteciki. Piec około 30 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 20.12.2016 09:43
lubę takie paszteciki
Ela15 12.03.2016 10:25
bardzo smaczne
irenka 01.07.2014 20:17
pyszności.uwielbiam
gacopierz23 19.06.2014 20:54
smaczny pasztecik i do tego barszczyk
Lis 15.05.2014 19:43
Smakowite paszteciki - muszę wypróbować ten przepis:)
wirtualnykucharz 15.05.2014 18:08
zdjęcie kiepskie ale przepis ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat