Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki Jagódki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
Ziele angielskie całe Prymat wg uznania
drożdże 2 dag
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 szkl.
margaryna 12 dag
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
białko do smarowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki Jagódki

Pierś umyć, zalać w garnku wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, ostudzić, wywar zachować. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Pierś zmielić z cebulą. Wlać kilka kilka łyżek wywaru, przyprawić solą i pieprzem.
Mąkę posiekać ze schłodzoną margaryną. Dodać śmietanę, szczyptę soli i pokruszone drożdże, posiekać, a następnie zagnieść. Ciasto cienko rozwałkować. Wzdłuż na środku ułożyć masę mięsną. Brzegi ciasta złożyć do środka, zlepić brzegi. Pokroić na paszteciki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Białko lekko roztrzepać i posmarować nim paszteciki. Piec około 30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 20.12.2016 09:43
lubę takie paszteciki
Ela15 12.03.2016 10:25
bardzo smaczne
irenka 01.07.2014 20:17
pyszności.uwielbiam
gacopierz23 19.06.2014 20:54
smaczny pasztecik i do tego barszczyk
Lis 15.05.2014 19:43
Smakowite paszteciki - muszę wypróbować ten przepis:)
wirtualnykucharz 15.05.2014 18:08
zdjęcie kiepskie ale przepis ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak