Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki grzybowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

grzyby leśne 1 kg
cebule 2
tłuszcz do smażenia
ząbki czosnku 5
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko

Ciasto

śmietana 18 proc 400 ml
drożdże 100 g
cukier 4 łyzki
mąka 900 g
jajko 3
margaryna 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki grzybowe

Mrożone grzyby mieszane,rozmroź i ugotuj we wrzątku.Odcedź.Usmaż cebule dodaj grzyby i czosnek i przypraw.Smaż chwile..Wystudx dodaj tartą bułkę i jajko wymieszaj.
Ciasto-Śmietanę połącz z drożdżami i cukrem.Dodaj mąke ,jajka i tłuszcz.Wyrób i odstaw aby wyrosło.Potem ciasto rozwałkuj i foremkami wycinaj różne kształty.Nakładaj farsz i zlepiaj.Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w 180stop. ok 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak