Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki fransuskie od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
jajko 1 szt.
pasztet 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki fransuskie od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy .Pasztet kroimy na plastry i układamy na brzegu z góry na dół.
Krok 1 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto
2
Następnie zawijamy jeden raz formując roladkę
Krok 2 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto
3
Nakładamy drugi słupek pasztetu
Krok 3 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto
4
i znów zawijamy w ten sposób mamy już gotową roladkę.
Krok 4 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto
5
na wyłożoną papierem do pieczenia formę przekładamy roladkę i kroimy ja w paseczki.
Krok 5 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto
6
Roztrzepanym jajkiem smarujemy wierzch pasztecików i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Krok 6 - Paszteciki fransuskie od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.09.2012 08:45
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak