Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki francuskie z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki francuskie z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Razem smaż około 10 minut na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przestudź.
Krok 1 - Paszteciki francuskie z pieczarkami foto
2
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na cztery prostokąty.
Krok 2 - Paszteciki francuskie z pieczarkami foto
3
Na każdym płacie ciasta (na połówce) zrób nacięcia. Na drugą połówkę nałóż porcję farszu pieczarkowego.
Krok 3 - Paszteciki francuskie z pieczarkami foto
4
Zwiń ciasto, tak aby część z nacięciami była na wierzchu. Boki lekko dociśnij. Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni (z termoobiegiem).
Krok 4 - Paszteciki francuskie z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2015 18:14
bardzo fajne
Kuchenka 17.01.2015 13:10
pięknie wykonane
Kluska_87 17.01.2015 11:33
mniam pycha
AgaS10 16.01.2015 20:54
do tego czerwony barszczyk....pycha:)
Betina#45 16.01.2015 20:50
mniam ;) ale bym zjadła
engie23 16.01.2015 19:29
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak