Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami
Przygotowanie:
Kiszoną kapustę drobno pokroić do garnka, dodać cukier, olej, kostkę grzybową, zalać wodą do przykrycia kapusty i gotować do miękkości, wodę odparować.
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, pieprz mielony i usmażyć do odparowania wody.
Do grzybów dodać ugotowaną kapustę, podsmażyć z 2 minuty, dodać tartą bułkę i wymieszać.
Ciasta francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia i delikatnie je rozwałkować, posmarować pędzelkiem po całości roztrzepanym jajkiem, i rozsmarować farsz.
Ciasto ciasno zwinąć w roladę, posmarować jajkiem, przeciąć ostrym nożem na porcje pasztecików, posypać kminem rzymskim.
Piekarnik nagrzany na 200°C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut.