Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki fińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 250 gram
masło 150 gram
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 4 łyżka
sezam

Farsz

kapusta kiszona 300 gram
grzyby suszone 100 gram
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zamiast grzybów można użyć pieczarek, lub mięsa. Zamiast sezamu można użyć kminku. Ja je podawałam do wigilijnego barszczu.

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki fińskie

Składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki.
Kapustę i grzyby ugotować, cebulę zeszklić na oleju. Składniki połączyć ze sobą doprawić pieprzem.
Ciasto rozwałkować i wykrawać kwadraty na no kłaść farsz i zwijać w rulon.
Paszteciki posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Piec na złoty kolor w temp. 200 stopni (około 15-20 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak