Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 125 gram
śmietana 0,5 szklanki
drożdże 20 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
jajko 1 sztuka

Nadzienie

kapusta kiszona 300 gram
Kurkuma mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę, wymieszać z drożdżami oraz solą. Dobrze wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
Krok 1 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto
2
Kapustę kiszoną odsączyć. Wyłożyć do miski. Doprawić kurkumą, pieprzem i solą.
Krok 2 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto
3
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm.Następnie kroić ma prostokąty.
Krok 3 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto
4
Na wykrojone prostokąty ciasta nakładać farsz.
Krok 4 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto
5
Zlepiać boki prostokątów tak aby uzyskać paszteciki.
Krok 5 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto
6
Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Smarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 20 minut.
Krok 6 - Paszteciki drożdżowe z kapustą kiszoną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 10.06.2014 08:22
lubię takie paszteciki :)
agnieszka214 09.06.2014 23:06
juz moge zjeśc
Janina 09.06.2014 22:03
Pyszności;)
Renata9 09.06.2014 21:55
lubię takie paszteciki
marcia7 09.06.2014 21:07
wymarzone do barszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak