Paszteciki drobiowe.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • jaja

    3 szt
  • mleko

    1\\2 l
  • woda

    400 ml
  • sól

  • olej

    40 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać mikserem mąkę, mleko, wodę, jajka, sól, wlać olej i wymieszać dokładnie. Na rozgrzanej patelni wysmarowanej margaryną smażyc naleśniki.

Nadzienie:
1 duzy filet z kurczaka
3 marchewki
3 małe pęczki szczypioru
8 ząbków czosnku
3 cebule
200 ml mleka
2 łyżki mąki
pieprz,
gałka muszkatałowa,
sól,
bulion z kurczaka
margaryna do smażenia
Pokroić na drobno wcześniej ugotowany do miękkości filet, marchew, szczypior. Posiekać cebulę i czosnek;
Opłukać mąke w ½ szkłanki wody;
Na patelni usmażyć margarynę z cebulą i czosnkiem do uzyskania aromatu, dodać marchew i zagotować do miękkośći, następnie dodać filet; Wlać 200 ml wcześniej przygotowanego rosółu i zagotować dbająć aby nadzienie pozostało wilgotne, dodać dymkę, pierpz oraz gałkę muszkatołową do smaku.Na koniec wlać mleko i dodać mąkę.

Dodatkowo:
ok 1 kg bułki tartej
4 jajka ( ubić do panierowania)
olej do smażenia
Przygotować jajka i bułkę do panierowania. Nadzenie zawinąć w naleśniku, złożyć obydwa boki. Panierować w jajku i bułeczce, smażyć na gorącym oleju.
Smażyć w głębokim oleju i na duzym ogniu, nie za często przewracająć, ponieważ ciasto jest delikatne i może popękać.
Wychodzi ok 50 szt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat