Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 0,5 kg
margaryna 1 szt
kwaśna śmietana 1 szklanka
drożdże 5 dkg
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Farsz:
łopatka wieprzowa (bez kości) 0,5 kg
sól
pieprz
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki

Mięso ugotować i ostudzić. Zmielić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wymieszać z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki ciasta powinny miec temperaturę pokojową.
Drożdże wymieszać ze śmietaną i cukrem. Dodać do reszty składników i zarobić ciasto. Wstawić do lodówki na 2h.
Rozwałkować na grubość ok 1 cm, na cieście ułożyć cienki wałek z farszu i zwinąć w rulonik. Pokroić na mniejsze kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 09.11.2013 10:21
bardzo dobre!!!
Bernadeta1 17.03.2013 09:49
barszczyk do takich pasztecików i super jedzonko.
Renata22 13.12.2012 22:08
Jakie ładne wyszły!;) Az mi się barszczyku zachciało z takim egzemplarzem;)
miroslawa 13.12.2012 06:04
super, rewelacja
adelajda 13.12.2012 05:23
smaczne !
SmakChwili 12.12.2012 23:09
a do tego barszczyk.. pycha...
aisoglam 12.12.2012 22:44
Pewnie najlepiej smakują z barszczem :) Lubię :)
Milena87 12.12.2012 22:24
Najlepsze z barszczykiem:)
kasiek 12.12.2012 22:22
ale wyglądają , rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak