Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1 do posmarowania
sezam do posypania
nasiona chia do posypania

farsz szpinakowy

szpinak mrożony 100 gram
sól i pieprz do smaku
ser feta 50 gram

farsz z tuńczyka

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Tuńczyk odsączam z sosu. rozdrabniam widelcem.
Szpinak rozmrażam na patelni i redukuję wodę, doprawiam solą i pieprzem. Dodaje rozdrobnioną fetę i dokładnie mieszam.
Ciasto francuskie (gotowe) dzielę na kwadraty, napełniam farszem i sklejam boki. (połowę samym tuńczykiem, drugą połowę ciasta szpinakiem). Smaruję jajkiem na wierzchu i posypuje sezamem i chia. Piekę wg przepisu podanego na opakowaniu ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.02.2017 16:24
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak