Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik z cukini

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 szklanki
marchewka 1
cebula biała 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
jajko 3
ser żółty 20 dag
pietruszka zielona pęczek
bazylia
oregano
sól
pieprz
olej 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik z cukini

Po starciu cukinii odczekałam kilka minut aby ta puściła sok. W przypadku bardzo wodnistej cukinii, warto lekko odsączyć nadmiar soku by nie zaburzyć konsystencji pasztecika. Wszystkie składniki wymieszałam dłonią w dużej misce. Pod sam koniec dodałam ubite białka i delikatnie połączyłam z resztą składników. Całość wyłożyłam na blachę, którą wcześniej opatuliłam papierem do pieczenia. Mój pasztecik zapiekał się w ... tortownicy :) w temperaturze 180 stopni przez ok, 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 24.09.2016 22:53
Bardzo lubię pasztet z cukinii. A do niego kleks z gęstej śmietany lub sos czosnkowy.
Futka 24.09.2016 10:44
Finezyjny i bardzo smakowity pasztecik :)
Róża1 24.09.2016 10:15
super przepis !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak