Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik jajeczny z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt.
jajko 2 szt.
bułka czerstwa 2 szt
mleko 1 szklanka
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
masło 10 dag
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik jajeczny z pieczarkami

Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć i odłożyć. Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą i przysmażyć na maśle. Jajka, przysmażone pieczarki i bułkę zmielić, przyprawić do smaku, połączyć z posiekaną natką pietruszki i z dwoma surowymi jajkami. Bardzo dokładnie wyrobić masę. Przełożyć do przygotowanej formy, piec w temperaturze 190-200 stopni około 25 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 21.06.2017 08:35
Fajny pomysł, muszę wypróbować.
halina17 20.06.2017 21:03
Smaczny pasztet.
dodi 20.06.2017 13:38
muszę zrobić
Ada-Gaba 20.06.2017 10:39
fajny pasztecik
Renataj 19.06.2017 23:11
Lubię takie bezmięsne pasztety:)
mysza75 19.06.2017 22:35
jakie dobry pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak