Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe ugotowane 600 g
marchewka ugotowana 3 szt
cebula 2 szt
jajko 3 szt
majeranek 2 łyżki
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik

Cebulę podsmażamy lekko na patelni. Ugotowane mięso i marchewkę mielimy przez maszynkę. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę i mielimy. Wszystko mieszamy z jajkami, majerankiem, szczyptą pieprzu i papryką. Całość dobrze mieszamy. Foremkę do pasztetów smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przygotowaną masę wykładamy do formy i trochę ubijamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.05.2013 22:31
lubię takie paszteciki
Magula 23.08.2012 08:39
Nigdy jeszcze nie robiłam swojego pasztetu, chyba się skusze i wypróbuje ten przepis. Wygląda smakowicie.
Izabela28 05.08.2012 11:10
smakowicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak