Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastrami - kanapka klasyczna

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina pastrami 100 gramów
chleb żytni 4 kromki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżeczki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
ogórek kiszony 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pastrami - kanapka klasyczna

Musztardy mieszamy w stosunku 1:1. Mięso pastrami kroimy na średniej grubości plastry (w celu uzyskania pełni smaku należy najpierw odparować pastrami (gotujemy ok. 3h na parze), a następnie odczekać około 30 minut.
Chleb kroimy na kromki, a następnie smarujemy połączonymi musztardami.
Kanapkę pastrami podajemy z ogórkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak