Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastrami Hash

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina pastrami 150 gramów
ziemniaki ugotowane 150 gramów
papryka 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
szczypiorek 2 gramy
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1/3 łyżeczki
jajko 2 sztuki
masło 30 gramów
olej ryżowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Pastrami Hash - Doskonałe na śniadanie, obiad i kolację!

Przepis i sposób przygotowania na: Pastrami Hash

Obieramy ziemniaki i gotujemy al dente. Po lekkim ostygnięciu, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy sól i przyprawę do ziemniaków. Zdejmujemy z patelni.

Na czystej patelni z odrobiną oleju ryżowego podsmażamy pokrojoną w słupki wołowinę Pastrami. Dodajemy wcześniej podsmażone warzywa i zostawiamy całość przez kilka minut na małym ogniu.

Na innej patelni podsmażamy jajka, które posypujemy pieprzem i solą. Pilnujemy żeby na wierzchu były delikatnie płynne. Przekładamy na patelnię z daniem i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.12.2015 10:16
apetyczne danie
foczka-ks 15.12.2015 23:38
pyszności, mniam
Barbara13 15.12.2015 23:35
fajna propozycja
dollce 15.12.2015 23:13
super propozycja
Wafelek2601 15.12.2015 22:42
Pysznie wygląda
Kasnaj 15.12.2015 21:56
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak