Pasto-sałatka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • pieczarki

    5-6 szt.
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy ze skórki, i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy pare minut (parzymy). Studzimy i kroimy w drobną kostkę (do pasty) lub w większą - do sałatki. Kukurydzę odcedzamy, szczypiorek siekamy drobno. W zależności czy chcemy sałatkę czy pastę, jajka na twardo albo kroimy w większą kostkę (do sałatki) albo ścieramy na tarce (do pasty). Doprawiamy majonezem oraz przyprawami (dużo pieprzu!)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwiagr 06.04.2013 23:29
pyszna, jedna z moich ulubionych
Ela15 01.03.2012 08:32
bardzo lubie
Justa32 18.11.2011 18:11
super przepis!!!
bami 04.08.2011 00:06
Bardzo fajny pomysł :)
Koper 08.02.2011 17:31
ciekawa sałatka
Agnieszka_B 15.12.2010 12:05
Pychota:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat