Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonecznik łuskany

    1 niepełna szklanka
  • suszone pomidory

    6 sztuk
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • płynny miód

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Co i jak?

Słonecznik zalać przegotowaną wodą i odstawić najlepiej na całą noc. Po tym czasie odsączyć.
Pomidory i czosnek drobno posiekać.
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby, można dolać nieco oliwy z oliwek.
Pastę wstawić do lodówki, aby całość się fajnie przegryzła.
Smaczności życzę!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat