pasta ze śledzia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    50 dkg
  • cebule

    2 sztuki
  • mleko

    1/2 l
  • sól

  • pieprz

  • chleb

    3 kromki
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

całą noc moczę śledzie w mleku. Mielę w maszynce do mięsa śledzie, cebule, jabłka i chleb, po czym doprawiam do smaku solą i pieprzem. Pastę wstawiam na całą noc do lodówki, a rano podaję z posiekanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:55
pycha
sznycel 11.08.2012 23:33
smaczne i tanie na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat