Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z zielonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
papryka zielona 0,5 sztuka
pietruszka zielona 1 pęczek
chili 1 szczypta
tymianek posiekany 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z zielonej soczewicy

Soczewicę należy opłukać i ugotować. Następnie lekko ostudzoną przełożyć do malaksera, dodać pozostałe składniki i wymieszać do uzyskania pasty. Można jeszcze doprawić według uznania ulubionymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.07.2014 12:20
bardzo fajna pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak