Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek mrożony

    400 g
  • orzeszki ziemne niesolone

    150 g
  • parmezan starty

    80 g
  • bazylia świeża

    50 g
  • czosnek ząbki

    4
  • oliwa

    80 ml
  • sok z połowy cytryny

  • sok z połowy limonki

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 28.01.2016 22:10
Wygląda apetycznie
Ada-Gaba 19.11.2015 22:21
ciekawy przepis
wwwiolka 19.11.2015 21:05
Bardzo fajny przepis.
Ola1984 19.11.2015 20:20
Pyszne połączenie smaków :) Bajeczne kolory :)
Konczi 19.11.2015 19:37
przepięknie wygląda i pewnie tak smakuje
cukiereczek 19.11.2015 17:21
przepis bardzo ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat