Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek mrożony 400 g
orzeszki ziemne niesolone 150 g
parmezan starty 80 g
bazylia świeża 50 g
czosnek ząbki 4
oliwa 80 ml
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 28.01.2016 22:10
Wygląda apetycznie
Ada-Gaba 19.11.2015 22:21
ciekawy przepis
wwwiolka 19.11.2015 21:05
Bardzo fajny przepis.
Ola1984 19.11.2015 20:20
Pyszne połączenie smaków :) Bajeczne kolory :)
Konczi 19.11.2015 19:37
przepięknie wygląda i pewnie tak smakuje
cukiereczek 19.11.2015 17:21
przepis bardzo ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak