Pasta z zielonego groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    200 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek ugotować w osolonej wodzie - ok 10 min. Ostudzić, dodać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 23.01.2015 20:57
Tak świeżo to wygląda, aż miło w taką pogodę !
Asik32 23.01.2015 11:21
pasta ma apetyczny kolor:)
kloruś 23.01.2015 11:15
bardzo ciekawa i apetyczna propozycja!
ilka01 23.01.2015 10:16
super wygląda :)
Magula 23.01.2015 08:18
fajna pasta
Malinka 23.01.2015 07:31
Szybko i smacznie, a zdjęcie super!
marzut 22.01.2015 21:08
ładna prezentacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat