Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonych szprotek i tofu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki wędzone 200 gram
cebula czerwona 1 szt.
czosnek 2 ząbki
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tofu 1 (miękkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonych szprotek i tofu

Szprotki oczyszczamy z głów i ogonów (kręgosłupy zostawiamy gdyż nie będzie ich czuć a są bardzo wartościowe) i wrzucamy do miski wraz z tofu.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do miski.
Pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z solą i pieprzem do reszty produktów.
Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę.

Doskonale nadaje się do chleba jak i do grilowanych warzyw.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak