Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Pasta z wędzonych szprotek i tofu

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki wędzone
200 gram
cebula czerwona
1 szt.
czosnek
2 ząbki
pietruszka zielona
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tofu
1 (miękkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonych szprotek i tofu

Szprotki oczyszczamy z głów i ogonów (kręgosłupy zostawiamy gdyż nie będzie ich czuć a są bardzo wartościowe) i wrzucamy do miski wraz z tofu.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do miski.
Pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z solą i pieprzem do reszty produktów.
Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę.

Doskonale nadaje się do chleba jak i do grilowanych warzyw.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak