Pasta z wędzonych szprotek i tofu

Pasta z wędzonych szprotek i tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szprotki wędzone

    200 gram
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tofu

    1 (miękkie)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta z wędzonych szprotek i tofu

Szprotki oczyszczamy z głów i ogonów (kręgosłupy zostawiamy gdyż nie będzie ich czuć a są bardzo wartościowe) i wrzucamy do miski wraz z tofu.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do miski.
Pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z solą i pieprzem do reszty produktów.
Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę.

Doskonale nadaje się do chleba jak i do grilowanych warzyw.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat